ISEO LAKE FOOD TOUR

ISEO LAKE FOOD TOUR

This half-day Food Tour takes place on Montisola Island of Iseo Lake.

• The meeting point is at the departure of the ferry in Sale Marasino village. We will take the ferry for a 10 minutes trip and we will be able to admire the spectacular view of Montisola, the picturesque villages overlooking the lake and the wonderful mountains that surround it.

• Visit to the only  Oil Mill of the island overlooking the lake.  Walk in a private olive grove together with a producer.

• Sensory tasting of the excellent Extra Virgin Olive Oil from Iseo Lake which boasts the Pdo label for its high quality and unique features.

• Exceptional Laboratory on the fine Sardina fish in Montisola with the only producer on the island who carries on the ancient drying technique of the Sardina fish, branded ‘Slow Food Presidium’.

• Lunch on a beautiful terrace by the lake of one of the best local restaurant of the island with a 4 course menù: dried sardina fish with polenta, pasta with lake fish, mixed fried fish and side dish. Sorbet and coffee.

 

 INFO

– From Monday to Friday, subject to availability.

Duration:  4 hours, from 10.30 a.m. to 14.30 p. m.

Minimum number : 2 people

– Tour:  Olive oil and sardina Labs, olive oil tasting, 4-course lunch and  e ferry ticket

–  Price: Adult € 115 per person –  Youth (4-12) € 65  – Child (0-3) Free

CONTACT US

Read some rewiews here!

Ph. Christine Davis

FOOD TOUR LAGO D’ISEO 

Questo Food Tour di mezza giornata si svolge su Montisola, l’isola più grande del lago di Iseo.

• Il punto d’incontro è alla partenza del traghetto a Sale Marasino. Prenderemo il traghetto per un tragitto di 10 minuti e potremo ammirare la vista spettacolare di Montisola, dei pittoreschi paesi che si affacciano sul lago e delle meravigliose montagne che lo circondano.

• Visita all’unico Frantoio dell’isola con vista lago. Passeggiata in un uliveto privato insieme al produttore.

• Degustazione sensoriale dell’eccellente Olio Extra Vergine del Lago d’Iseo che vanta il marchio Dop per la sua qualità e unicità.

• Eccezionale Laboratorio di Sardine a Montisola con l’ultimo produttore rimasto sull’isola a portare avanti l’antica tecnica di essicazione della sardina,  pesce tipico del lago d’Iseo che vanta il marchio Presidio Slow Food.

• Pranzo su una splendida terrazza a lago con menù di 4 portate: sardina essiccata con polenta, pasta con pesce di lago, fritto misto di pesce e contorno. Sorbetto e caffè.

 

INFO

– Dal lunedì al venerdì, previa disponibilità.

Durata:  4  ore, dalle 10.30 alle 14.30.

Numero minimo: 2 persone

Tour privati sono disponibili su richiesta.

– Tour:  Laboratori olio e sardina, degustazione olio, pranzo di 4 portate e biglietto traghetto 

–  Prezzo: Adulto € 115 per persona –  giovane (4-12) € 65  – bambino (0-3) gratis 

CONTACT US

Leggi alcune recensioni!

Ph. Christine Davis