ABOUT

WHO I AM

I was born in 1988, in Brescia, a city between the olive groves of Lake Garda and the vineyards of Franciacorta, less than two hours from the setting of the Alps and the blue of the Ligurian Sea. Always passionate about food: cooking, tasting, discovering, experimenting.

Graduated in Languages, International Relations. An experience in London where food is a strong element of identity communication. The Master in ‘Food Culture and Communication of High-Quality Food’ at the Slow Food University of Gastronomic Sciences. A unique experience that has changed my life: a holistic approach to food that fuses culture, science, technology and ecology to communicate ‘Good Food’.

Some work experiences. In Modena at 3 Michelin starred Osteria Francescana of the chef Massimo Bottura, in Milan at Lorenzo Vinci start up and in Franciacorta at L’Albereta Relais & Chateaux.

The decision to leave and start from my most authentic passion: Real Food. I experienced this passion during the Master and  I experience it everyday in my job.  It keeps on feeding my desire to know more about Food and to share ‘An Healthy Italian Pleasure’ by designing unique Food Experiences.


CHI SONO

Nata nel 1988, a Brescia, città tra gli uliveti del lago di Garda e i vigneti della Franciacorta, a meno di due ore dalla cornice delle Alpi e dal blu del Mar Ligure. Da sempre appassionata di cibo: cucinare, gustare, scoprire, sperimentare.

Laureata in Lingue, Relazioni Internazionali. Un’esperienza a Londra dove il cibo è un forte elemento di comunicazione identitaria. Il Master in ‘Food Culture and Communication of High-Quality Food’ all’Università di Scienze Gastronomiche di Slow Food.  Un’esperienza unica che mi ha cambiato la vita: un’approccio olistico al cibo che fonde cultura, scienza, tecnica e ecologia per comunicarlo e saperlo raccontare.

Alcune esperienze lavorative. A Modena all’Osteria Francescana dello chef Massimo Bottura, a  Milano nella start up Lorenzo Vinci e l’esperienza in Franciacorta presso L’Albereta Relais & Chateaux.

La decisione di lasciare e ripartire dalla mia passione più autentica: il Cibo Vero. Passione che ho potuto concettualizzare durante il Master e sperimentare nel lavoro. Questa passione  alimenta ogni giorno il mio desiderio di conoscere e di condividere ‘Un Sano Piacere Italiano’ attraverso la progettazione di  Food Experience uniche.